Kimono Decoratie

24 augustus 2015
Zomer Kimono Decoratie

Kimono Decoratie WinterDol op kimono maar niet de wens om ze te dragen?

Kimono zijn heel mooi als decoratie aan de muur. Een kimono decoratie kan als een prachtig schilderij werken, als je er bijvoorbeeld vier hebt, voor elk seizoen een, dan kan je elke drie maanden een andere kimono decoratie in je je huis maken.

Zelf doe ik dit ook, mijn collectie is groot genoeg om drie maandelijks (of vaker) te wisselen, hiervoor gebruik ik niet mijn meest dierbare kimono omdat ophangen wel consequenties heeft voor de zijde. Zijde houdt namelijk niet van UV dit kan de kimono verkleuren en de zijde breekbaar maken. Echter voor kortere periodes is dit prima te doen, zeker wanneer de kimono niet in de volle zon hangt. Persoonlijk gebruik ik vaak kimono die ik prachtig vind om te zien maar die mij te kort zijn om te dragen, zo kan ik toch nog van mijn schat genieten, in de vorm van een kimono decoratie aan de muur of soms op een pop.

Kimono Decoratie

SummerKimonoHet voordeel vaSakura-kimono-stylingn een kimono aan de muur is dat je geen techniek nodig hebt, het enige wat je hoeft te doen is haal een rondhout van ca. 130 cm. bij een houthandel, meet het midden van de stok en boor twee gaatjes elk op ca. 7.5cm van het midden, haal een touwtje door de gaatjes en klaar is je “ophang stok”. De stok haal je door de mouwen van de kimono, schroef een haakje in de muur en hang je kimono op. Persoonlijk vind ik het het mooist wanneer de achterkant van de kimono getoond wordt, dit is ook de meest traditionele manier. Maar soms is de voorkant gewoon mooier, toon die dan en probeer de overlap voorzichtig te sluiten met speldjes of beter knijpertjes.

Voor een kimono decoratie op een pop is wel enige techniek vereist, het leukste is om de kimono op een pop te doen zoals een persoon deze ook daadwerkelijk zou dragen, maar natuurlijk, als dit te ingewikkeld is, mooi op een pop draperen is ook prachtig!

Bij de kimono decoratie gebruik ik natuurlijk ook mijn foto’s hier een link naar mijn kimono foto’s.

In English here


Back to Kimono Styling